Tortellini ar liellopa asti un šitake sēnēm

Tortellini ar liellopa asti un šitake sēnēm

Receptes autors: www.meistarklase.lv (IG: @meistarklase)

MĪKLA
00 maluma durum semolina milti 256 g
Olīveļļa 1 ēd.k.
Olas 3 lielas (ja mazas, tad 4)
Sāls 1 tējk.
.
Mīklu mīca ar mīcītāju līdz tā viendabīga un sāk vīties pa āķi uz augšu (apm.15-20min). Ietin pārtikas plēvē, atstāj vismaz uz 5 stundām ledusskapī. Kad nostāvējusies, laiž cauri pastas mašīnai no mazākā līdz 4 mm. Ar tortellini griezēju vai ar apaļas formas glāzi izgriež aplīšus (apm.8cm diametrā). Alternatīva – mīklas mīcīšana ar rokām un rullēšana ar mīklas rulli – tas paņems vairāk spēka…un pacietības 💆🏻
.
PILDĪJUMS
Liellopa aste 260g
Olīveļļa 50g
Sarkanvīns 80g
Burkāni 70g
Zilais zīpols 15g
Selerijas kāti 50g
Šalotes sīpoli 40g
Ķiploks 17g
Timiāns 3g
Rozmarīns 1g
Cukurs 3g
Sāls 5g
Svaigs čili 6g
.
PAPILDUS

Šitake sēnes 180
Sviests 30g
Sarkanvīns 50g
Sāls, pipari pēc garšas
Timiāns, rozmarīns 1 zariņš
.
👉Liellopa asti stingri ievakumē, vāra Sous Vide 10h/ 80 grādos. Alternatīva – liek cepešu maisā, tad katlā ar ūdeni un vāku. Maisu labi aizsien. Gatavojam 12h/100 grādos cepeškrāsnī, ik pa laikam pārbaudot, vai ūdens nav izvārījies. Kad aste gatava un atdzisusi, to izplūkā. Ja nesanāk 260g, attiecīgi samazinām pārējās sastāvdaļas. 👉Sakarsētā eļļā apcep smalki sagrieztus dārzeņus ar garšvielām, pievieno sviestu un liellopu. Pielej sarkanvīnu, sautē, kamēr šķidrums gandrīz iztvaiko. 👉Pildījumu liek mīklas aplīšos, samitrina pusi aplīša malas ar ūdeni, pārloka uz pusēm, abus galus salipina kopā. Vāra 3 min.dārzeņu buljonā.
👉Sēnes cepām uzkarsētā eļļā apm.2 min, pievienojām sviestu, pēc tam vīnu. Cep, kamēr iztvaiko vīns.

Leave a Reply

Close Menu