Maigās liellopa gaļas kotletes ar Ricottas sieru un rīsi no puķkāpostiem

Maigās liellopa gaļas kotletes ar Ricottas sieru un rīsi no puķkāpostiem

Recepti iesūtīja: Jeļena Muceniece

Kotletēm:
450 gr. maltā gaļa
200 gr. Ricotta siers
1 ola
150 gr. buljons( var ūdeni vai pienu)
Ķiploka daiviņa, timiāna lapiņas, sāls, pipari, olīveļļa.
Puķkāpostu rīsiem400 gr.
puķkāposti
Olīveļļa, sāls, pipari

PAGATAVOŠANAGaļu, sieru, olu, garšvielas, buljonu, 1 ēdamkaroti eļļu liek blenderī un sablenderē līdz viendabīgai konsistencei. Šķidrumu pievienot pēc vajadzības, tā lai blenderis var sajaukt visu kopā. Ķiploku labāk sarīvēt. Tad formē kotletes un cep uz labi sakarsētas pannas no vienas puses dažas minūtes, tad no otras puses tik pat un beigās patur zem vāka, lai iekšā gatavas. Sanāk ļoti sulīgas! 
Puķkāpostu sarīvē uz rupjās rīves, tā lai ir gabaliņi rīsu lielumā. Sakarsē pannu ar ollīveļu un liek cepties intensīvi maisot kādas 3-4 minūtes. Beigās pieliek garšvielas pēc garšas. Beigās var iesist olu klāt un intensīvi samaisīt, lai ola gatava.Super piedeva pie jebkuras gaļas vai zivs. 

Leave a Reply

Close Menu