Liellopa tartars ar melnajiem ikriem

Liellopa tartars ar melnajiem ikriem

Šīs receptes autors: www.meistarklase.lv (@meistarklase)

SASTĀVDAĻAS:

MOTTRA CAVIAR – stores ikri
1 kg liellopu langets
1 olas dzeltenums
2 tējk sinepes, ieteicams Dižonas sinepes
1 ēd.k šalotes sīpoli, smalki sagriezti
1 ēd.k. kaperi, nosusināti
2 mazie sālītie gurķīši, smalki sagriezti
Daži pilieni Tabasco mērces
1 tējk. Vorčesteras mērce
1 tējk. tomātu mērce
2 ēd.k olīveļļas
2 tējk. pētersīlis, sakapāts
Sāls un pipari
1 gab sarkanais sīpols un sāls cepšanai.



Smalki sakapā gaļu – divreiz. Smalki sasmalcina sīpolus. Atsevišķā bļodā samaisa olas dzeltenumu, sīpolus, kaperus, sinepes, vorčesteras mērci, tabasco mērci, sāli un piparus. Lēnām lej klāt olīveļļu, paralēli masu maisot ar putojamo slotiņu. Pēc tam pievienojiet gaļu un pētersīļus 🌱, sāli un piparus – apmaisa.
Pa to laiku uz cepešpannas uzber pamatīgu sauju sāls, uz tās liek veselu sarkano sīpolu. Cep krāsnī 220 grādos apm. 1h (sāk sulot, bet nejūk ārā). Mūsu pasniegšana – griež cepto sīpolu uz pusēm, atdala tā lapiņas, kurās kārto tartaru / ikrus. Šis pasniegšanas veids derēs arī citām skaistām receptēm svētkos un ikdienā.
SVARĪGI – Tartaru liek ledusskapī vai pasniedz nekavējoties. To pat ledusskapī nevar glabāt ilgāk par 2h.

Leave a Reply

Close Menu