FOCACCIA AR MĀRRUTKU KRĒMU, KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM UN ROSTBIFU

FOCACCIA AR MĀRRUTKU KRĒMU, KARAMELIZĒTIEM SĪPOLIEM UN ROSTBIFU

Receptes autors: www.meistarklase.lv (IG: @meistarklase)

SASTĀVDAĻAS:
1.KĀRTA
Liellopa Langets 1kg
Sāls, pipari
Timiāns, rozmarīns pāris zariņi
Apm. 50 ml olīveļļa un balzāmetiķa krēms.
2.KĀRTA:
Sarkanie sīpoli – 0.5 kg
Olīveļļa – 1/4 glāzes
Brūnais cukurs – 1/4 glāzes
Medus – 1/4 glāzes
Sarkanvīna etiķis – 1/4 glāzes
Timiāns – 1 zariņš
Malti pipari – šķipsniņa
PAPILDUS:
Ķiršu tomāti – ķekars
Mārrutku krēms – 2-3 tējkarotes
Svaigais siers – 125 g

PAGATAVOŠANA
1.kārta Visu langeta gabalu kārtīgi apsāla un apber ar pipariem, apgrilē no visām pusēm apm. 5 min no katras puses, lai ir vidēji cepts (ja nav grils aprauj uz pannas un cep 15 -20 min krāsnī). Pēc tam iemarinē timiānā, rozmarīnā, olīveļļā balzāmetiķa krēmā un notur pāris h līdz 1 dienu vakuuma maisā ledusskapī (ja nav vakuuma maiss- pārtikas maisā vai traukā). Jo ilgāk stāvēs, jo labāk savilksies ar garšām.
2.kārta Sakarsē pannu ar eļļu un pievieno smalki sakapātu timiānu. Pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, cep tos uz lēnas uguns līdz tie mīksti un caurspīdīgi. Lej klāt etiķi un pievieno pārējās sastāvdaļas. Turpina masu karamelizēt, ik pa brīdim apmaisot, līdz novārās šķidrums un masa sabiezējusi.
Foccaciu griež, pārsmērē ar mārrutku krēmu, liek karamelizētos sīpolus, plāni grieztu rostbifu, ķiršu tomātus, zaļumus.

Leave a Reply

Close Menu